Akrilik Kapak

Akrilik kapak, her yerde duyuyoruz ne zaman mı? Mutfak dolabı yaptıracağımız zaman veya odalarımızdan birine dolap yaptıracağımız zaman yani kısacası mobilya alacaksanız ve yerine özel tasarımlar yaptırdığınızda karşılaşacağınız bir ham madde türü.

Sizlere bu yazımızda akrilik kapağın ne olduğunu, akrilik kapak diye daha aşağı kalitedeki malzemelerin sizlere satıldığını ve akrilik panel malzemelerin arasında da kalite farklarının olduğunu hatta marka marka üretim şekillerinden kalite farklı oluşabileceğini sizlerle paylaşmayı düşünüyoruz, umarım güzel bir yazı olur ve sizler içinde yeterli ve yararlı olmasını diliyoruz.

Yukarıda ki görselde akrilik kapağın nasıl bir görüntüsü olduğunu görüyoruz, akrilik kapak dolabın ölçülerine göre ebatlanan ve kenarlarına pvc bant çekilerek kullanılıyor dilerseniz tabi ki bu pvc bantlar akrilik panel renginde değil daha farklı renkler, tonlar ve çift renkli pvcler kullanılabilir. Çift renkli pvc kullanılmış akrilik modelini de sizlere aşağıda göstereceğim.

Şimdi paylaştığımız görselde akrilik kapağın kenarlarına gri ve panel renginde çift renkli pvc bant çekilmiş halini görüyoruz.

Artık konumuza gelme zamanı geldi akrilik kapak nedir? Akrilik kapak ABS/ PMMA parlak veya mat mobilya folyosunun ham mdf’nin bir yüzeyine kaplanmasıyla oluşturulan plakalardır. Bu akrilik panellerin bir diğer yüzü de ya kaplanan folyonun renginde astar ile kaplanır veya akrilik folyonun rengi kırmızı dahi olsa beyaz astar ile kaplanabilir ve çoğunlukla bu astarlar mat olmaktadır. Bunun sebebi ise akrilik folyonun maliyetinin fazla olması çift taraflı kaplanmasında doğacak fiyat maliyetinden dolayıdır bu yüzden akrilik kapaklar tek yüzlü kullanılabilen malzemelerdir.

Akrilik kapakların ne olduğunu sizlere elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ayrıca unuttuğum bir şeyi iletmek isterim akrilik malzemeler pvc malzeme içermemektedir en azından gerçek akrilik malzeme bu şekildedir.

Akrilik kapak iki şekilde mevcuttur bunlardan birisi sizlere yazımızda anlattığımız fabrikasyon üretimi ağırlıkla olan büyük paneller olarak üretilenler ayrıca boyama yaparak imal edilen akrilik kapaklardır buda ufak bir bilgi olarak sizlere vermek istedim.

Akrilik Kapak konumuzdan bahsederken size yazımızın arasında akrilik kapakla ilgili resimler ayrıca uygulaması yapılmış projeleri paylaşmaktayız ayrıca web sitemizdeki akrilik kapak renk kartelasının linkini paylaşarak Türkiye’de kullanılan bir çok akrilik renk seçeneklerini görebilirsiniz. AKRİLİK KAPAK RENK KARTELASI

Akrilik kapağın ne olduğu söyledik sizlerle bazı renkleriyle ilgili paylaşımda yaptık ayrıca uygulamalı görsellerde paylaştık şimdi geldik piyasada akrilik kapak diye satılan malzemelere.

Akrilik kapak diye satılan malzemeler çoğunlukla High Gloss malzemelerdir akrilik kapak ile benzerlik göstermektedir fakat akrilik kadar dayanıklı değildir, akrilik panel çizilmeye, U.V ışınlarına, suya, ısıya daha uzun süre dayanıklılık göstermektedir, fakat high gloss malzeme akrilik panele oranla daha az dayanıklılık göstermektedir ve görüntüleri hemen hemen birbirine yakındır tek fark akrilik panelin yüzeyi daha parlak ve daha fazla yansıma yapmaktadır.

Bu iki malzemeden ve farklarından da bahsettik ve sizlere bir uyarı olarak söylüyorum buna çok dikkat edin piyasanın aşağısında fiyatlar alıyorsanız lütfen evinize gelen malzemeyi akrilik malzeme olduğuna inandığınız bir malzeme ile karşılaştırın.

Son olarak yazımızın sonuna gelirken sizlere ayrıca akrilik panel üreten firmaları da paylaşmak istedim bu firmalar Türkiye’nin önce gelen akrilik panel üreticileridir.

  • Kastamonu Entegre
  • Gizir
  • Işık Ahşap
  • AGT
  • Venni
  • Yıldız Entegre

Her şeyden biraz bahsettik ve sizlere tekrar tekrar akrilik kapağın uygulandığı görseller paylaştık ve umarım yazımızın sizler için yararlı olmuştur. Dilerseniz daha fazla bilgi için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

  1. Merhaba,agt doğru bir secim olurmu.. kastamonu entegreyimi tercih etmeliyim..benim çizimim ölçülerim hazır..kendim kestirmek bir mobilyaciya monte ettirmeyi dusunuyorum..o yüzden araştırıyorum..

    1. İyi günler tabi ki sizlere yardımcı olabiliriz yapmanız gereken bize iletişim numarasından ulaşmak veya bize iletişim numaranızı paylaşmak.

  2. Merhabalar… Isıdan etkilenen mutfak dolabı akrilik kenar(bant kısmı)eridi nasıl düzeltilir???

    1. Ne yazık ki görünüşle anlayamazsınız kesilip pvc çekildikten sonra tüm malzemeler aynı görünmektedir fakat zamanla kullanıldıkça ürünün kalitesi ortaya çıkacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir